bitcoinakademiet

- LÆR ALT OM BITCOIN OG KRYPTOVALUTA

Vil Twitter integrere bitcoin-betalinger?

Jack Dorsey, medgründer av Twitter og gründer av Square, og som for øyeblikket fungerer som sjef for begge selskaper, ryktes å planlegge integrering av bitcoin som betalingstjeneste direkte med Twitter.

På Twitter har det florert en rekke tweets og mye diskusjon rundt noe som kalles «Lightning Torch», eller «lynfakkelen» på norsk. Både anerkjente og innflytelsesrike personer i bitcoin- og techmiljøet har sendt mikrobeløp frem og tilbake til hverandre med bruk av Lightning Network som kjører på toppen av bitcoin-nettverket.

At Twitter vurderer å integrere bitcoin kommer ikke som noen stor overraskelse. Dorsey har ikke holdt tilbake for å uttrykke sitt positive syn på bitcoin tidligere, og har til og med ved flere anledninger uttalt at bitcoin vil komme til å bli verdens eneste valuta. Uttalelsen kom han først med i mars 2018, og presiserte samtidig at «bitcoin vil ikke bli en effektiv valuta akkurat nå. Det er tregt, og det er kostbart, men etter hvert som flere og flere mennesker tar det i bruk vil dette løse seg.»

Tidslinje for hendelser rundt Twitter og bitcoin

  • Mars 2018 – Lightning Labs lanserte første betaversjon av mainnet og avslørte samtidig finansiering fra personer som Jack Dorsey (CEO for Twitter og Square), David Sacks (tidligere COO for PayPal), Vlad Tenev (medgründer av Robinhood), og Charlie Lee (skaperen av Litecoin). Lightning Labs bygger Lightning Network som gjør bitcoin-betalinger både raskere og billigere.
  • August 2018 – Dorsey’s betalingsfirma Square som holder til i San Francisco fikk godkjent en patentsøknad. Teknologien til Square vil tillate butikker og utsalgssteder å akseptere kryptovaluta og la disse motta betaling i en tradisjonell valuta som amerikanske dollar eller euro.
  • Februar 2019 – Dorsey mottar «Lightning Torch» som nevnt over. I følge CoinDesk har rundt 150 personer rundt om i verden deltatt og sendt «fakkelen» videre. Etter å ha mottatt fakkelen selv passerte Dorsey fakkelen raskt videre til administrerende direktør i Lightning Labs, Elizabeth Stark.

«Twitter skiller seg tydelig fra andre sosiale medier, hovedsakelig i måten brukerne bruker plattformen på. Facebook, Snapchat og WhatsApp består alle i hovedsak av en lukket sirkel av venner, og de fleste innleggene er private til dine egne venner og fokuserer på å styrke disse forholdene», sier Troy Osinoff, medstifter av det NYC-baserte markedsføringsbyrået JUICE.

«På Twitter (og Instagram) poster du generelt innlegg som sees av fremmede. Noen personer har gjort kontoen sin privat, men de fleste har ikke det. Veldig mange brukere ser mer verdi i å kommunisere med fremmede på Twitter enn på Facebook» forteller han videre.

Integrering av bitcoin-betalinger på Twitter virker veldig logisk med tanke på hvordan brukerbasen benytter plattformen. Historisk sett har ikke Twitter hatt mye suksess med å integrere nettbutikkløsninger, noe som Instagram ser ut til å fokusere mer på, men de har gjort en veldig god jobb med å få brukere til å dele tanker og informasjon i form av korte og konsise meldinger.

Til slutt

Vil en Twitter-bitcoin-integrasjon komme til å øke global adopsjon og bruk av bitcoin? Twitter rapporterte om rundt 326 millioner brukere i Q3 2018, og en potensiell integrasjon vil i det minste eksponere millioner av mennesker for bitcoin og kryptovaluta, og potensielt konvertere en mindre del til å begynne å bruke det til å motta og sende betalinger.

En direkte integrasjon av bitcoin-betalinger på Twitter vil være svært positivt for den digitale valutaen, spesielt på en plattform som Twitter med hundrevis av millioner av brukere. Dorsey’s investeringer i Lightning Labs vil bidra til å redusere bitcoins ineffektivitet og til å ta teknologien ett skritt fremover for å oppfylle hans profeti om en global digital valuta.