bitcoinakademiet

- LÆR ALT OM BITCOIN OG KRYPTOVALUTA

Skatteparadiser for kryptovaluta | Til disse landene kan du unngå å betale skatt

Enten du liker det eller ikke, alle i Norge må betale skatt av gevinster fra kryptovaluta. Likevel er det faktisk noen få land i verden som opererer med null skatt i dag, mens andre nasjoner har veldig lave skattesatser sammenlignet med de fleste andre. Den første delen av artikkelen fokuserer på nasjoner som beskatter gevinst fra kryptovaluta (og kapitalgevinster generelt) svært lavt eller med nær null skattesats.

Den andre delen av artikkelen tar en kort titt på tre skatteparadiser offshore. Et av disse er en som har vært en karibisk favoritt i lang tid, mens en annen ligger bare en time mot øst fra USA med fly. Til slutt har vi en relativ nykommer som er spesielt skreddersydd for amerikanske statsborgere. Med riktige kontakter, en dyktig skatteadvokat, og litt fantasi, kan du også begynne å flytte dine investeringer og verdier til et utenlandsk skatteparadis for kryptovaluta.

Nasjoner med lave skattesatser på gevinst fra kryptovaluta

Dette er på ingen måte en komplett liste. Husk og på at mange nasjoner vil endre og oppdatere sine egne regelverk og reguleringer rundt kryptovaluta de kommende årene. Denne listen over land med lave skattesatser inkluderer nasjoner fra Europa, Sør-Amerika, Asia og Mellom-Amerika:

  • Hviterussland: Ingen kapitalgevinst på kryptovaluta før 2023.
  • Tyskland: Null prosent skatt på kryptogevinster hvis investeringen er eid i mer enn ett år.
  • Malta: Ingen kapitalgevinst på kryptovaluta i dag. Malta, som og er medlem av EU, er et veletablert skatteparadis i dag.
  • Panama: Ingen skatt på kryptogevinster (eller andre former for kapitalgevinster). Dette skatteparadiset i Mellom-Amerika tilbyr også mange måter å få permanent bostedsstatus på.
  • Peru: Har nylig redusert skattesatsen på kapitalgevinster til 5 prosent, som er blant de laveste satsene i hele Sør-Amerika. Denne satsen gjelder både innbyggere og personer som ikke er bosatt i landet.
  • Portugal: For øyeblikket er det ingen kapitalgevinst på kryptovaluta, med mindre du handler krypto på heltid klassifisert som virksomhet.
  • Singapore: Tilbyr null prosent skatt på kapitalgevinster. Gjelder også gevinst fra kryptovaluta.

Puerto Rico: Skatteparadis for amerikanske fastlandsboende

Puerto Rico har vært et amerikansk territorium siden det ble avløst fra Spanias kontroll i den spansk-amerikanske krigen i 1898. Denne vakre øya har en veldig interessant (noen beboere vil si tragisk) fortid. Nå, takket være spesielle skattereguleringer, har Puerto Rico en lysere fremtid.

Lov 22 i Puerto Rico fjerner alle skatter på renter, utbytte og kapitalgevinster. Dette er også en velsignelse for kryptovaluta, samt gevinster fra blant annet aksjer, obligasjoner, valuta og futures. Amerikanske statsborgere som flytter til Puerto Rico, og etablerer permanent bosted på øyen, vil slippe unna med null skatt på kapitalgevinster fra kryptovaluta til både Puerto Rico og USA.

Bermuda og Caymanøyene

De fleste nasjoner skatter sine borgere på all verdensomspennende inntekt, uansett om de faktisk bor i landet eller ikke. Den eneste måten å bli helt fri fra denne forpliktelsen er å få nytt statsborgerskap. Det vil dessverre derfor ikke hjelp å bare flytte til en annen nasjon i de fleste tilfeller.

Bermuda og Caymanøyene er velsignet med flotte strender. Spiller du golf har Bermuda noen av de fineste golfbanene som finnes i verden. Begge nasjoner tilbyr sterke beskyttelses- og personvernlover i dag.

Hvis du har en svært stor formue kan du leie spesialiserte skatteadvokater som kan hjelpe deg med å etablere utenlandske selskaper i skatteparadiser offshore. Avhengig av hvor aggressive og kreative dine skatterådgivere er vil de muligens kunne opprette en selskapsstruktur for å slippa unna med skatt. Helt lovlig.

Andre skatteparadiser

Andre populære skatteparadiser inkluderer Østerrike, Bahamas, Barbados, Belize, British Virgin Islands, Isle of Man, Liechtenstein, Luxembourg, Malta og Sveits. Ikke alle nasjoner beskatter sine borgere på verdensomspennende inntekt, så disse landene vil for noen være en mulig løsning for å unngå skatt til landet hvor man har statsborgerskap.

Rapporteringsplikt

Norge (og andre OECD-nasjoner) har meget strenge regler for rapportering av offshore-kontoer. Unnlatelse av å oppgi dine utenlandske bank- eller verdipapirkontoer kan føre deg i store vanskeligheter med myndighetene og Skatteetaten. Når du har etablert deg i et skatteparadis bør du alltid ansette de aller beste skatteadvokatene på dette området for å passe på at du opererer på riktig side av loven. De årlige kostnadene for å ansette slike advokater kan være betydelige, noe som gjør det lite kostnadsbesparende for de fleste småinvestorer i kryptovaluta.

Skatteparadiser og sunn fornuft

Hvis du er investor eller bedriftseier og ønsker å redusere inntektsskatten til Norge er det stor sjanse for at det finnes et passende skatteparadis som venter på å ønske deg velkommen, dine penger, og din bedrift. Husk alltid og invester i den beste juridiske rådgivningen du kan få rundt skatt og økonomi før du reiser offshore. Da øker du sjansen for å unngå unødvendige konflikter eller skattestraff i ettertid.