bitcoinakademiet

- LÆR ALT OM BITCOIN OG KRYPTOVALUTA

Trezor One – Anmeldelse og sammenligning (Oppdatert for 2022)

Fordeler:

  • Topp sikkerhet
  • Støtte for mer enn 1000 kryptovalutaer
  • Brukervennlig software (Trezor Wallet)
  • Relativt rimelig

Ulemper:

  • Har ikke berøringsskjerm
  • Litt kronglete tilkobling til mobiltelefon

Trezor One var den første hardware-lommeboken som kom på markedet allerede i 2014, og er en av de mest solgte lommebøkene i dag.

Lommeboken er utviklet og selges av selskapet SatoshiLabs. Trezor One kan kjøpes direkte i nettbutikken deres som også tilbyr shipping til Norge. Det er mulig å velge mellom hvit, svart og grå farge. Ekstrautstyr som OTG-kabel (for tilkobling med mobiltelefon) kan og kjøpes i nettbutikken.

Trezor One kan kjøpes for 49 euro som tilsvarer ca 480 kr. Merk at frakt og moms kommer i tillegg.

Innholdet i pakken

Hardware-lommeboken kommer i en enkel forseglet eske. I esken finner du selve enheten, to kort for å skrive ned gjenopprettingsfrasen på, en USB til mikro-USB kabel, fire klistremerker, og et bånd som kan hektes på enheten.

Android støtter USB OTG-standarden som gjør det mulig å koble Trezor One til en mobiltelefon. For å gjøre dette kreves en egen OTG-kabel som kan kjøpes separat i nettbutikken. Vi vil ikke dekke denne funksjonaliteten utover dette i denne anmeldelsen.

Installasjon og oppsett

Det medfølger ingen brukerveiledning med Trezor One, men på esken er det forklart hvordan du konfigurerer enheten første gang. Du må gjøre følgende steg før du kan ta lommeboken i bruk:

  1. Koble Trezor One til datamaskinen din
  2. Gå til nettsiden http://trezor.io/start
  3. Velg «Trezor One» og følg instruksjonene på skjermen

Fra nettsiden vil du bli guidet igjennom hele prosessen som tar totalt 3-5 minutter.

Selve installasjonsprosessen vil være relativt lik andre hardware-lommebøker som Ledger Nano X og Nano S. Du vil bli bedt om å taste inn en egen PIN-kode, i tillegg til å skrive ned dine 24 backup-ord (gjenopprettingsfrasen).

Se videon under (engelsk) for en mer nøye gjennomgang av hvordan du konfigurerer og setter opp din Trezor One første gang.

For å ta i bruk Trezor One vil de fleste bruke den web-baserte lommeboken Trezor Wallet. Det er og mulig å bruke andre tredjeparts lommebøker som Electrum sammen med Trezor One. Mer informasjon om dette finnes på nettsiden til Trezor.

Trezor Wallet har et intuitivt og oversiktlig brukergrensesnitt hvor du kan administrere alle dine kryptovalutaer og utføre transaksjoner. For å opprette nye adresser, eller dersom du vil sende bitcoin til en annen adresse, må du alltid bekrefte handlingen på selve enheten i tillegg.

Med Trezor Wallet har du og full oversikt over dine ulike kontoer og adresser, samt full transaksjonshistorikk for alle kryptovalutaer.

Funksjonalitet og sikkerhet

Trezor One kan brukes sammen med Windows, Mac, Linux og Android. Lommeboken støtter per i dag mer enn 1000 kryptovalutaer og listen øker stadig. Merk at ikke alle kryptovalutaer støttes direkte av Trezor Wallet softwaren, men kun via tredjeparts-lommebøker.

Siden Trezor er open-source software finnes det et stort antall tjenester som støttes av lommeboken. Noen av de mest kjente er MyEtherWallet, Electrum og Bitstamp.

På lik linje med andre hardware-lommebøker har også Trezor One et veldig høyt nivå av sikkerhet. Så lenge ikke uvedkommende får tilgang til backup-ordene, eller selve enheten sammen med PIN-koden, vil verdiene dine være sikkert lagret på enheten og helt utilgjengelig for andre.

Dersom du mister enheten kan du gjenopprette lommeboken på en ny enhet sammen med gjenopprettingsfrasen du skrev ned da du konfigurerte din Trezor One første gang. Glemmer du PIN-koden kan du bruke de samme backup-ordene til å få tilgang til lommeboken igjen.

Trezor One vs. Ledger Nano S

Ledger Nano S er kanskje den største konkurrenten til Trezor One. De er relativt like i pris, begge tilbyr for det meste samme funksjoner, og begge leverer topp sikkerhet. Den største forskjellen er at lommebøkene bruker ulik software for å sende og motta kryptovaluta.

Er du på utkikk etter en rimelig hardware-lommebok vil du sannsynligvis bli veldig fornøyd med både Trezor One og Ledger Nano S.

Trezor One vs. Trezor Model T

Model T er nyeste produktet fra Trezor og ble lansert i 2018. Det som skiller nykommeren fra den originale Trezor One er at Model T kommer med berøringsskjerm i farger, samt noe utvidet funksjonalitet som kryptert lagring og mulighet for å utføre enkle handlinger uten å være tilkoblet en datamaskin eller mobiltelefon. Når det gjelder sikkerhet og støtte for kryptovalutaer er det lite som skiller de to.

Dersom du ikke har noe i mot å betale en del ekstra for en berøringsskjerm i farger og noe utvidet funksjonalitet er kanskje Model T det riktige valget for deg. Trezor One koster derimot kun 480 kr og er derfor et veldig billig alternativ og gir svært mye for pengene.

Gå til side for å kjøpe Trezor One:

Design

8.5

Brukervennlighet

9.1

Funksjoner

8.5

Støtte for kryptovalutaer

8.7

Sammendrag

Trezor One var den første hardware-lommeboken som kom på markedet, og er fortsatt en bestselger med god grunn. Veldig rimelig pris, sikkerhet i øverste klasse, samt støtte for mer enn 1000 kryptovalutaer.

8.7

TOTAL SCORE