bitcoinakademiet

- LÆR ALT OM BITCOIN OG KRYPTOVALUTA

Ledger Nano S – Anmeldelse og sammenligning (Oppdatert for 2022)

Fordeler:

  • Topp sikkerhet og rimelig pris
  • Brukervennlig og enkel i bruk
  • Lang liste over støttede kryptovalutaer

Ulemper:

  • Mangler Bluetooth
  • Lite display

Ledger Nano S, sammen med Trezor One, er en av de mest populære og solgte hardware-lommebøkene på markedet i dag. Selskapet Ledger ble startet i 2014 og har allerede solgt over 1 million enheter i mer enn 160 land. Det er mulig å kjøpe Nano S direkte fra Ledger i nettbutikken, noe som også anbefales for å være helt trygg på at enheten man mottar er 100% original og ikke er tuklet med.

Innholdet i pakken

Ledger Nano S kommer i en liten, hvit eske som kan minne mye om innpakningen til produkter fra Apple, og gir et solid kvalitetsinntrykk fra første stund. I esken finner du selve enheten, en manual med navn «Getting Started», og et kort for å skrive ned 24 ord som fungerer som backup av lommeboken din (gjenopprettingsfrase).

I tillegg ligger det et bånd og ringer i esken for å bære enheten rundt halsen eller på et nøkkelknippe. USB til mikro-USB kabel er selvfølgelig og inkludert for å koble enheten til en datamaskin. For å koble Ledger Nano S til mobiltelefon kreves det en spesiell OTG-kabel som kan kjøpes i nettbutikken som ekstrautstyr.

Installasjon og oppsett

Den vedlagte manualen «Getting Started» gir en kort steg-for-steg beskrivelse for hva du må gjøre når du setter opp enheten første gang. Det første du må gjøre er å laste ned og installere Ledger Live på din PC eller Mac som er nødvendig for å konfigurere enheten. Siste versjon av Ledger Live kan du laste ned her.

Det er et par ting du må gjøre før du kan ta i bruk din Ledger Nano S. Først vil du bli bedt om å spesifisere en PIN-kode som du må taste hver gang du tar i bruk lommeboken senere. PIN-koden må inneholde mellom fire og åtte siffer.

Du vil og bli bedt om å skrive ned 24 ord som fungerer som backup av lommeboken. Det er veldig viktig at du oppbevarer disse ordene på et trygt sted hvor ingen uvedkommende har tilgang. Hvis du på et senere tidspunkt må gjenopprette lommeboken på en annen enhet vil du ha bruk for backup-ordene.

Se video under fra Boxmining (engelsk) for gjennomgang av hvordan sette opp Ledger Nano S første gang. Vi anbefaler at du ser igjennom denne videoen sammen med den medfølgende manualen «Getting Started» for å gjøre dette riktig.

Funksjonalitet og sikkerhet

Ledger Nano S er en av de mest sikre lommebøkene for oppbevaring av bitcoin og andre kryptovalutaer. Den er og svært brukervennlig og støtter en lang liste over altcoins i dag. Du kobler enheten til din datamaskin med den medfølgende USB-kabelen, og ved hjelp av to knapper og et lite display kan du navigere rundt i menyer og utføre handlinger.

Installering av applikasjoner på enheten skjer via Ledger Live. På den måten har du full oversikt over dine transaksjoner og beholdning når enheten er koblet til datamaskinen. For å sende bitcoin eller annen kryptovaluta må du først gjennomføre transaksjonen med Ledger Live, for deretter å bekrefte transaksjonen på selve enheten.

Om du skulle være så uheldig å skade, miste eller bli frastjålet enheten kan du gjenopprette lommeboken din på en ny enhet med backup-ordene du skrev ned tidligere. Det er derfor ikke mulig for uvedkommende personer å få tilgang til dine verdier uten PIN-koden eller gjenopprettingsfrasen.

Ledger Nano S vs. Ledger Nano X

Ledgers nyeste hardware-lommebok er Nano X og kom på markedet i 2019. Den største forskjellen mellom Nano S og Nano X er at sistnevnte kommer med Bluetooth som gjør det mulig å utføre handlinger med lommeboken direkte fra din mobiltelefon uten å være tilkoblet med kabel. Den har og større minnekapasitet slik at du kan installere flere applikasjoner samtidig.

Ledger Nano S koster i skrivende stund 599 kr, mens Nano X koster 1199 kr. Dersom du ønsker en enkel, rimelig og sikker løsning vil Ledger Nano S være et godt valg. Har du behov for å styre lommeboken fra mobiltelefonen vil Ledger Nano X sannsynligvis være riktig valg for deg.

Ledger Nano S vs. Trezor One

Trezor One er kanskje den største konkurrenten til Ledger Nano S. De er relativt like i pris, begge tilbyr for det meste samme funksjoner, og begge leverer topp sikkerhet. Den største forskjellen er at lommebøkene bruker ulik software for å sende og motta kryptovaluta.

Er du på utkikk etter en rimelig hardware-lommebok vil du sannsynligvis bli veldig fornøyd med både Ledger Nano S og Trezor One.

Gå til side for å kjøpe Ledger Nano S:

Design

8.7

Brukervennlighet

8.9

Funksjoner

8.5

Støtte for kryptovalutaer

9.1

Sammendrag

Ledger Nano S er en av de mest solgte hardware-lommebøkene i dag. Den er enkel og intuitiv i bruk, rimelig priset, og har støtte for veldig mange kryptovalutaer. Er du på utkikk etter en rimelig og sikker lommebok er Ledger Nano S et veldig godt valg.

8.8

TOTAL SCORE