Hva kan du kjøpe med bitcoin?

[et_social_share]

Interessen fra utsalgssteder, selskaper og butikkjeder for å akseptere betalinger med bitcoin har gått mye opp og ned siden starten. Volatiliteten, og til tider økende transaksjonskostnader, har skapt en stor barriere for mange til å akseptere bitcoin.

Det finnes likevel et stort antall varer og tjenester du kan kjøpe med bitcoin i dag, og etter hvert som infrastrukturen blir bygget ut i større grad kan vi forvente at enda flere vil tilpasse seg denne trenden de neste årene. Fordelene med å ta betalt i bitcoin er både muligheten til å nå et større og mer globalt marked, samt slippe unna kunder som kansellerer betalinger etter å ha mottatt varene de har betalt for.

Vi skal her se litt nærmere på hva du kan kjøpe med bitcoin i dag. Vi vil kun inkludere nettbutikker og ikke fysiske utsalgssteder. Denne guiden vil bli oppdatert jevnlig.

Flyreiser kan du nå betale med bitcoin gjennom flere bookingsider og flyselskaper. Expedia, en av verdens største bookingsider for flyreiser og hoteller, aksepterte bitcoin tidligere, men fjernet muligheten for dette i 2018. Forhåpentligvis vil vi se bitcoin returnere til Expedia i fremtiden. Bookingsider som aBitSky, AirTreks, CheapAir og Destinia aksepterer alle bitcoin i dag. Flere individuelle flyselskaper har og hevet seg på trenden, f.eks airBaltic og Surf Air.

Flere bookingsider for flyreiser og hoteller aksepterer bitcoin som betaling i dag.

Flere globale butikkjeder aksepterer også bitcoin. Overstock.com er en av de største nettbutikkene i verden som gjør det i dag, og de har faktisk akseptert bitcoin helt siden januar 2014. De tilbyr også betaling med flere kryptovalutaer som ethereum, litecoin, dash og monero.

Hvis du er en gadget-nerd kan du og betale med bitcoin hos elektronikkgiganten Newegg.

Microsoft er og et gigantselskap som har hevet seg på trenden, og selskapet lar deg nå overføre bitcoin til din personlige Microsoft konto. Du kan bruke det til å betale for tjenester som spill, filmer og app’er i Windows og Xbox Store.

Selv om fortsatt relativt få butikker aksepterer bitcoin i dag, kan du likevel kjøpe gavekort med bitcoin fra flere tilbydere. Gyft er en av de største tilbyderne av gavekort i hele verden, og de lar deg betale for gavekort fra over 200 butikker med bitcoin. eGifter er annen tilbyder som lar deg kjøpe gavekort fra mer enn 250 brands.

For de som bor i USA er det og mulig å få pizza levert på døren betalt med bitcoin. Nettsiden PizzaForCoins lar pizzasultne amerikanere betale med bitcoin for hjemlevering fra pizzakjeder som Dominos, Pizza Hut og Papa John’s.

Hvis du er i markedet for å kjøpe noe gull eller sølv er det nå mulig å betale for disse edle metallene med bitcoin. Sharps Pixley, APMEX og JM Bullion er tre selskaper som lar deg gjøre det i dag.

[et_social_share]

- Finn ut hva du skylder i skatt!

Eier du kryptovaluta?

Mest populære

Skatteregler bitcoin og kryptovaluta 2020

Sist oppdatert: 9. februar 2020 Denne guiden går igjennom skatteregler for bitcoin og kryptovaluta i Norge. Vi vil gå igjennom hvordan Skatteetaten klassifiserer kryptovaluta, hvordan...

Bitcoin og robothandel | Er det mulig å trade og tjene penger mens man sover?

Bitcoin trading bots, eller robothandel, har fått mye oppmerksomhet fra kryptotradere det siste året. Mulighet for automatiserte handelssignaler, 24/7 trading, og nesten 100% oppetid...

Skatteparadiser for kryptovaluta | Til disse landene kan du unngå å betale skatt

Enten du liker det eller ikke, alle i Norge må betale skatt av gevinster fra kryptovaluta. Likevel er det faktisk noen få land i...

Bitcoin vs. Bitcoin Cash | Hva er forskjellen?

Helt siden bitcoin så dagens lys for 10 år siden har det vært mange diskusjoner rundt hvorvidt teknologien kan skalere effektivt. Et av problemene...
Share This