Hva er Bitcoin Cash?

[et_social_share]

At det finnes flere kryptovalutaer med navnet bitcoin kan virke forvirrende for mange. Siden bitcoin ble lansert i 2008, og den første transaksjonen fant sted i januar 2009, har et stort antall nye kryptovalutaer med bitcoin i navnet oppstått. Bitcoin Cash oppstod da bitcoin-protokollen gikk igjennom en såkalt hard fork 1. august 2017 som resulterte i at nettverket ble splittet i to. Og med det var Bitcoin Cash født.

Skalering og blokkstørrelse

Bakgrunnen for kjedesplitten skyldes den tilsynelatende evigvarende diskusjonen rundt skaleringen av bitcoin-nettverket. Vi har skrevet en guide om nettop dette her. Debatten rundt bitcoins blokkstørrelse og implementeringen av SegWit førte til at en gruppe personer og minere gikk sammen om å skape sin egen versjon av bitcoin for å løse disse problemene på sin egen måte. Da de økte blokkstørrelsen fra 1 mb til 8 mb, og ikke hadde støtte fra resten av miljøet og minerne, førte dette til en splittelse av nettverket.

De som støttet Bitcoin Cash ønsket heller ikke å implementere SegWit som muliggjør blant annet Lightning Network, en skaleringsløsning for bitcoin ved å prosessere transaksjoner utenfor blokkjeden. Oppsummert ønsker de som støtter Bitcoin Cash å skalere nettverkskapasiteten til å prossesere transaksjoner «on-chain» ved å øke datamengden i hver blokk. På den andre siden ønsker forkjempere av bitcoin å beholde blokkstørrelsen på 1 mb, men heller skalere ved å implementere ny funksjonalitet som blant annet SegWit, Schnorr-signaturer og Lightning Network.

Interessen for Bitcoin Cash

Bitcoin Cash kan i dag handles på de fleste store børser som tilbyr handel av kryptovaluta. Mens bitcoin går under symbolet BTC, er Bitcoin Cash kjent som BCH. Sør-Korea har tidligere vist stor interesse for Bitcoin Cash, og mesteparten av volumet handles i dag mot sørkoreanske won og amerikanske dollar av tradisjonalle valutaer.

Siden Bitcoin Cash så dagens lys 1. august 2017 har prisen opplevd mye turbulens. På det høyeste under høsten 2017 var en Bitcoin Cash verdsatt til nesten halve verdien av bitcoin, men er i dag (februar 2019) kun priset til ca 3,5% av verdien av bitcoin.

Fremtiden og veien videre

Selv etter mye turbulens og negativ presseomtale er det fortsatt et stort antall utviklere som jobber med og støtter Bitcoin Cash i dag. Flere store selskaper aksepterer både bitcoin og Bitcoin Cash i dag som betaling, og viktige aktører som Coinbase og Circle anerkjenner Bitcoin Cash som en kryptovaluta markedet har vist stor interesse for.

Slik som det er med all kryptovaluta er det umulig å spå hva fremtiden vil bringe, og hvilken eller hvilke som til slutt vil bli mest dominerende og vil ha størst adopsjon. Vi følger utviklingen av både bitcoin og Bitcoin Cash tett, og vil oppdatere denne guiden etterhvert med nye nyheter og hendelser.

[et_social_share]

- Finn ut hva du skylder i skatt!

Eier du kryptovaluta?

Mest populære

Skatteregler bitcoin og kryptovaluta 2020

Sist oppdatert: 9. februar 2020 Denne guiden går igjennom skatteregler for bitcoin og kryptovaluta i Norge. Vi vil gå igjennom hvordan Skatteetaten klassifiserer kryptovaluta, hvordan...

Bitcoin og robothandel | Er det mulig å trade og tjene penger mens man sover?

Bitcoin trading bots, eller robothandel, har fått mye oppmerksomhet fra kryptotradere det siste året. Mulighet for automatiserte handelssignaler, 24/7 trading, og nesten 100% oppetid...

Skatteparadiser for kryptovaluta | Til disse landene kan du unngå å betale skatt

Enten du liker det eller ikke, alle i Norge må betale skatt av gevinster fra kryptovaluta. Likevel er det faktisk noen få land i...

Bitcoin vs. Bitcoin Cash | Hva er forskjellen?

Helt siden bitcoin så dagens lys for 10 år siden har det vært mange diskusjoner rundt hvorvidt teknologien kan skalere effektivt. Et av problemene...
Share This